Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ

Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, σύμφωνα με την κρατούσα συνήθεια, η οποία συμβάλλει στην ειρηνική Προσκυνηματική συνύπαρξη, και με αφορμή την εορτή του Πάσχα, επισκέφθηκε την Αδελφότητα των Φραγκισκανών, Κουστωδία της Αγίας Γης, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, 19 Απριλίου 2022.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος κατά την προσφώνησή του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χριστιανών να εισέρχονται στους Αγίους Τόπους και ιδιαίτερα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενόψει των προσπαθειών των αρχών να περιορίσουν τον αριθμό των πιστών” καθώς τόνισε ότι “μαζί, στεκόμαστε ενάντια στις αυξανόμενες απειλές από ισραηλινές ριζοσπαστικές ομάδες στην Πύλη της Γιάφα και στη Νέα Πύλη, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την εισβολή στον Ξενώνα Μικρή Πέτρα. Και αυτά τα περιστατικά προστίθενται στην αύξηση των καθημερινών προσβολών και εκφοβισμών στους οποίους υπόκεινται ο κλήρος και ο λαός μας”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος τόνισε “Καθώς γιορτάζουμε αυτή τη χαρούμενη και ελπιδοφόρα περίοδο του Πάσχα, δεσμευόμαστε εκ νέου στην κοινή μας ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ και να καταστήσουμε δυνατή ηθικά, πνευματικά και υλικά για τους Χριστιανούς να παραμείνουν εδώ στην Ιερουσαλήμ και στην η Μέση Ανατολή. Αυτό είναι το σπίτι μας και η δύναμη της μαρτυρίας του Ευαγγελίου της ειρήνης, της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης στον συντετριμμένο κόσμο μας εξαρτάται από μια ζωντανή χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους”.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων