Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Να τερματιστεί η βία και η αιματοχυσία στην πόλη Τζενίν

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα και τις δυνάμεις που ασχολούνται με την υπόθεση της ειρήνης στους Αγίους Τόπους απηύθυνε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με αφορμή την ένταση και την αιματοχυσία στην πόλη Τζενίν.

Αναλυτικότερα, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απηύθυνε έκκληση το πρωί της 4ης Ιουλίου στη διεθνή κοινότητα και τις δυνάμεις που ασχολούνται με την υπόθεση της ειρήνης στους Αγίους Τόπους, ζητώντας τους να εργαστούν για να σταματήσουν την επίθεση στην πόλη Τζενίν και να βάλουν ένα τέλος στη βία και την αιματοχυσία.

Στην ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο τόνισε ότι ο κόσμος είναι μάρτυρας σήμερα μιας ανησυχητικής κλιμάκωσης της βίας και της αιματοχυσίας στην περιοχή και ότι ο κόσμος, με μεγάλη λύπη, παρακολουθεί σιωπηλά τη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη στόχευση αθώων πολιτών. Επίσης, πρόσθεσε ότι αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα απαιτεί από όλους να λάβουν επείγουσα δράση για να αποτρέψουν περαιτέρω ανθρώπινες απώλειες και δεινά.

Το Πατριαρχείο επιβεβαίωσε τα λόγια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄: «Πιστεύουμε στο εγγενές δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει με ειρήνη και αξιοπρέπεια και καλούμε σε άμεση παύση της βίας και αποδοχή του κόσμου παγκοσμίως που ζητά τον τερματισμό των ένοπλων αντιπαραθέσεων και την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Μια δίκαιη λύση για την παλαιστινιακή υπόθεση δεν είναι μόνο ανθρωπιστική ανάγκη, αλλά είναι επίσης πολιτική και ηθική αναγκαιότητα. Η συνέχιση της βίας οδηγεί σε μεγαλύτερη ένταση και διχασμό στην περιοχή και εκθέτει τις ζωές χιλιάδων αθώων ανθρώπων σε κίνδυνο και βάσανα». Υπενθυμίζοντας αυτό που ειπώθηκε στο Ιερό Ευαγγέλιο: «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται». (Ματθαίος 5:9)

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κάλεσε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και όλες τις πολιτικές και θρησκευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εδραίωση της ειρήνης και τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην πληγείσα περιοχή, καλώντας σε αποτελεσματική παρέμβαση των αρμόδιων διεθνών οργάνων για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να βρεθεί δίκαιη και ολοκληρωμένη πολιτική λύση.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανέφερε ότι ανανεώνει την πλήρη δέσμευσή του στις αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης και καλεί όλους τους λαούς να επιτύχουν αρμονία, συνεργασία και αμοιβαίο σεβασμό έχοντας ως βάση την αλήθεια και της δικαιοσύνη.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων