Παγωτό με αρωματικό μέλι και κανέλα

Μια απλή και αγνή συνταγή για παγωτό, που συνδυάζει το αρωματικό μέλι δάσους και την κανέλα.

ΥΛΙΚΑ

• 600 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
• 280 γρ. μοναστηριακό μέλι δάσους Ι.Μ. Ιακώβου Αδελφοθέου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παγωτό με μέλι δάσους από την Μονή Ιακώβου1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε σε χαμηλή φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την κανέλλα και ανακατεύετε ελαφρώς να αναμειχθούν τα αρώματα.
2. Προσθέτετε και το μέλι, ανακατεύετε να διαλυθεί και δυναμώνετε τη φωτιά για να πάρουν βράση, πράγμα που όταν συμβεί το αποσύρετε κατευθείαν από τη φωτιά για να μην καεί το γάλα.
3. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το αδειάζετε σε δοχείο που κλείνει με καπάκι και το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
4. Μετά τη 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και αν έχετε παγωτομηχανή, ρίχνετε το κρύο μείγμα στη συσκευή και ακολουθείτε τις οδηγίες παρασκευής της μηχανής.

Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε μια διαδικασία σπασίματος των κρυστάλλων προκειμένου να γίνει το παγωτό λείο και κρεμώδες και όχι σαν γρανίτα: χτυπάτε δυνατά το κρύο μείγμα με αναδευτήρα ή με μίξερ και το βάζετε πάλι στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία 4-5 φορές και όταν έχει σχεδόν πήξει, το χτυπάτε για τελευταία φορά και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει οριστικά.

Πηγή: mountathos-eshop.com