Ομάδα Γεωργιανών προσκυνητών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρωί του Σαββάτου, 7 Μαΐου 2022, ομάδα διακοσίων Γεωργιανών προσκυνητών συνοδευόμενοι τον κ. Λάσα-Γιώργιον Ζβανία, Πρέσβη της Γεωργίας στο Ισραήλ επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Την ομάδα δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών και μίλησε στα μέλη της για το έργο της Εκκλησίας Ιεροσολύμων και των σχέσεων αυτής με το Πατριαρχείο Γεωργίας και των άλλων Εκκλησιών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι ευλαβείς προσκυνητές προσέφεραν στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων εικόνα λέγοντας την εξής προσφώνηση:

“Δοξάζομεν τους διαπρεπείς Γεωργιανούς Αγίους πατέρες Πρόχωρο, Λουκά και Νικόλαο τον οσιομάρτυρα. Ικετεύομεν τον Θεόν υπέρ της προστασίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ’, άπασα την Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου, τον πατέρα ημών Μακαριώτατο Καθολικό- Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β΄. Είθε να προστατεύει τον λαό μας από κάθε ασέβεια και να καθοδηγεί άπαντας εις την οδόν της αληθείας.

Τούτη την εικόνα των τριών Γεωργιανών Πατέρων εξ Ιεροσολύμων εν αγάπη προσφέρομεν υπέρ προστασίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ’

Η μνήμη των αγίων πατέρων στις. 25 (12) Φεβρουάριου”.

Ο δε Πατριάρχης επέδωσε Ιεροσολυμιτικές ευλογίες.

Ζητούντες την ευλογία του Πατριάρχη τα μέλη της ομάδας αναχώρησαν για προσκύνηση στον Πανάγιο Τάφο.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων