Ο Υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της SRPSKA στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το πρωί της Τρίτης, 22 Μαρτίου 2022, ο Υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της SRPSKA, κ. Dragan LuKač, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, την κα Tatjiana Telic, τον Πρέσβη κ. Duško Kovačević, τον κ. Eyal Goren, Προϊστάμενο της Πρεσβείας της SRPSKA στο Ισραήλ και τον κ. Hana Yona, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον κ. Υπουργό και την συνοδεία του δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή του από τον Πατριάρχη και εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα του, στην οποία ικανό μέρος του πληθυσμού είναι Σέρβοι Ορθόδοξοι, για τους οποίους η Ιερουσαλήμ ήταν πάντα στην καρδιά και τα όνειρα τους.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό υπογραμμίζοντας ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου, καθ’ ότι διά του σταυρικού Αυτού αίματος αγίασε αυτήν ο Κύριος και διά τούτο διαφυλάττει αυτήν ως κόρη οφθαλμού η Αγιοταφιτική Αδελφότης. “Ως φύλακες της Ιερουσαλήμ συμμετέχομεν και στας δοκιμασίας υμών των μεταπολεμικών καταστάσεων. Παρά τας γενομένας εδαφικάς διαιρέσεις εις την χώραν υμών, σημασίαν έχει να διαφυλάξητε την ορθόδοξον ταυτότητα υμών”.

Στη συνέχεια ο κ. Dragan LuKač απένειμε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων χειροποίητο κέντημα της SRPSKA και τον ευχαρίστησε, ο δε Πατριάρχης επέδωσε στον κ. Dragan LuKač επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ και επιστήθιο σταυρό στην κόρη του Helena LuKač και του ευχήθηκε κυβερνητική δύναμη άνωθεν για την εκπλήρωση της αποστολής του, για την εν δικαιοσύνη και αληθεία ευημερία της χώρας αυτού.

Ζητώντας την ευχή του Πατριάρχη ο κ. Dragan LuKač αναχώρησε για προσκύνηση στον Ναό της Αναστάσεως.