Ο Μητροπολίτης Vishkorod & Chernobyl επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τo πρωΐ της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Vishkorod & Chernobyl και Καθηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου κ. Παύλος μετά συνοδείας εκπροσώπων της Ρωσικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα (MISSIA) επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Επί τη επισκέψει αυτή ο Μητροπολίτης προσέφερε στον Πατριάρχη σετ Αρχιερατικών εγκολπίων, ο δε Πατριάρχης τίμησε τον Μητροπολίτη με το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου για την αγάπη του προς τα Πανάγια Προσκυνήματα και για την προσφορά του εις χρυσόν διά την επιχρύσωση του τέμπλου της Βασιλικής της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και ευχήθηκε την παύση κάθε εχθροπραξίας και επικράτηση της ειρήνης και ανεμνήσθη την επίσκεψη Αυτού στην Λαύραν του Κιέβου και στα λείψανα των Αγίων αυτής και μίλησε περί της θέσεως των αγίων λειψάνων στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως και εις την άντληση δυνάμεων εκ του Ζωοποιού Τάφου του Χριστού και της Λειτουργίας εις αυτόν καθ’ ημέραν και ιδία εκ της περιόδου της αναστηλώσεως του Αγίου Κουβουκλίου, το 2017.

Ο Μητροπολίτης Vishkorod & Chernobyl κ. Παύλος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη επί τη απονεμηθείση αυτώ τιμή και επί τω εμπράκτω αυτού ενδιαφέροντι διά την Εκκλησίαν και τον λαόν της Ουκρανίας.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων