Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Αντικύθηρα για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Μύρωνος (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μαζί με τον πρωτοσύγκελλο αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο μετέβη (16-17 Αυγούστου 2022) στα Αντικύθηρα κατόπιν της τιμητικής προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, όπου έλαβε μέρος στην λαμπρή εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Μύρωνος.

Την παραμονή της εορτής, 16 Αυγούστου 2022, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων, τη επιμελεία του αρχιμ. π. Μιχαήλ Σταθάκη (εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών), του ναού της Ι. Μονής Αγίου Μύρωνος, τον οποίο ανακαίνισε ο ευσεβής εφοπλιστής και Πολιτ. Διοικητής του Αγ. Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος με τη συνεργασία και του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προίστατο ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε στην πηγή, όπου βρέθηκε η αγία εικόνα του ιερομάρτυρος Μύρωνος αγιασμός προς ευλογία των πιστών, ως και λιτάνευση της Εικόνος.

Στον εορτασμό παρέστησαν: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κων/νος Κατσαφάδος (καταγόμενος από τον Λάκκο Μάνης), ο Διοικητής του Αγ. Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος μετά της συζύγου του Μαρίνας, ο Βουλευτής ΝΔ, Α’ Πειραιά κ. Νικ. Μανωλάκος (με καταγωγή από το Νύφι Μάνης), ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρ. της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Κάρναβος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γ. Μεγαλοκονόμος, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος κ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς με στελέχη του ΛΣ, ο μοναδικός διδάσκαλος των Αντικυθήρων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Αντικυθηρίων, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και πλήθος πιστών από Πειραιά, Κύθηρα και Κρήτη.

Στο αναλόγιο διακόνησε τμήμα χορωδίας του Βυζαντινού χορού Ψαλτών με την επωνυμία «Ψαλτικής διάκονοι» υπό την διεύθυνση του χοράρχη – πρωτοψάλτη κ. Γιάννη Τσούνη. Όλες τις Ιερές Ακολουθίες μετέδωσε σε ζωντανή αναμετάδοση το IONIAN CHANNEL και το 4Ε.

Μετά το πέρας των Ι. Ακολουθιών ακολούθησε τράπεζα σ’ όλους τους φιλακολούθους και ευσεβείς προσκυνητές.

Τέλος, τον όλο εορτασμό χαιρέτησαν τιμητικά με πτήση τους από τον Άραξο και υπεράνω της νήσου των Αντικυθήρων ζεύγος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.