Ο Μητροπολίτης Λήμνου επέστρεψε στον τόπο που διακόνησε 10 συναπτά έτη

© Δημήτρης Μανώλαρος

Έναν χρόνο μετά την εκλογή του ως μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο κ. Ιερόθεος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στα Σπάτα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους τους ιερείς του Ναού και τους πιστούς της περιοχής.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Παναγιώτης Ευσταθίου εξήρε τον χαρακτήρα του κ. Ιερόθεου και χαρακτήρισε την αποστολή του στην Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ως έργο με ευθύνη εθνικής σημασίας. Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Λήμνου, που διετέλεσε πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής επί 10 χρόνια, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο και όλους όσους ήταν δίπλα του τα δέκα χρόνια διακονίας του στην Μητρόπολη Μεσογαίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι” μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απουσίας, βρίσκομαι ξανά στην οικογένειά μου και το σπίτι μου.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις μηδενίζονται πολύ εύκολα, όταν οι καρδιές των ανθρώπων είναι ενωμένες.” Στο τέλος της λειτουργίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού δώρισε ένα ιερατικό βιβλίο στον κ. Ιερόθεο και ο δήμαρχος του Δήμου Σπατών και Αρτέμιδος κ. Δημήτρης Μάρκου μία αναμνηστική πλακέτα.