Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς.

Η καθιερωμένη υπαίθρια Αγρυπνία που τελούνταν κάθε χρόνο φέτος δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά τελέσθηκε στο καθολικό της Ιεράς Μονής την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον κλήρο και τους ευλαβείς προσκυνητές της Μονής ανέλυσε τον στίχο από το δοξαστικό της Εορτής ¨από πάσης προσβολής εναντίας την νεολαίαν σου¨ . Μαζί με τον Μητροπολίτη λειτούργησαν επίσης ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κακουλίδης και ο Εφημέριος της Ιεράς Μονής π. Βασίλειος Μπογιατζής καθώς και ο διάκονος π. Παντελεήμων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα κόλλυβα αφιερωμένα στην Παναγία μας και ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Μονής για την προετοιμασία της αγρυπνίας καθώς και όλους τους πατέρες της Μονής, τους ιεροψάλτες κύριο Γιώργο Αποστολίδη και κύριο Αλκιβιάδη αλλά και όλους τους ευλαβής προσκυνητές που παρά τα καιρικά φαινόμενα παραβρέθηκαν στην μόνη για να τιμήσουν με την παρουσία τους την απόδοση της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τέλος παρατέθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.