Ο Μητροπολίτης Γρεβενών τοποτηρητής της Μητρόπολης Καστορίας

Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καστορίας κυρός Σεραφείμ γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσης. Φοίτησε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών, εν συνέχεια στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1983, και κατόπιν σπούδασε την Ιερά Επιστήμη στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαβών το πτυχίο το έτος 1987. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987.

Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ και Ιερατικός Προιστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, όπου ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της Ιεράς Εξομολογήσεως.

Παράλληλα υπηρέτησε ως Διευθυντής Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως υπεύθυνος Πρωτοκόλλου αρχικώς και από του έτους 1990 ως Γραμματεύς αυτής, έως της ημέρας της εις Επίσκοπον εκλογής του. Μητροπολίτης Καστορίας χειροτονήθηκε την 5η Οκτωβρίου 1996.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ θα ψαλεί αύριο, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 11.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοιό.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Καστορίας ορίστηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης, Α’ Γραμματεύς Αυτής.