Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης της Κύπρου επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την μεσημβρίαν της Πέμπτης, 11ης/24ης Μαρτίου 2022, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης της Κύπρου κ. Ανδρέας Λουκάς μετά συνοδείας αυτού, εν οις και ο Αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Ξάνθος, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον κ. Λουκάν και την συνοδείαν αυτού υπεδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Χαρά εξεφράσθη εκατέρωθεν επί τη επισκέψει ταύτη, η οποία συσφίγγει τας σχέσεις, αι οποίαι υπήρχον ανέκαθεν μεταξύ του Πατριαρχείου και της Κυπριακής Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Μακαριώτατος ηυχήθη την δύναμιν του Θεού και την προστασίαν της Θεοτόκου διά την υπό των στρατιωτικών δυνάμεων άμυναν της νήσου της Κύπρου.

Επί τη επισκέψει ταύτη ο Μακαριώτατος επέδωσε εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και της Θεοτόκου εις τον κ. Λουκάν, ο δε κ. Λουκάς προσέφερεν εις τον Μακαριώτατον ασημένιον πλοίον της «Κερύνειας», το οποίον συμβολίζει την ανέκαθεν υπάρξασαν σχέσιν μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος και η οποία υπενθυμίζει την παράνομον Τουρκικήν κατοχήν εις την Κύπρον.

Ζητών τας ευλογίας του Μακαριωτάτου ο κ. Λουκάς ανεχώρησεν διά προσκύνησιν εις τον Πανάγιον Τάφον.