Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Το νέο Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ραφαήλ Γρίβα, υποδέχτηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με τους συνεργάτες του.

Ο κ. Ραφαήλ εξέφρασε τις εγκάρδιες μετέφερε τόσο στον κ. Συμεών, όσο και στους συνεργάτες του την ευλογία του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου και των Ιερών τόπων της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, καθώς και τις ευχές του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Σε ανάμνηση της επισκέψεως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος προσέφερε στον κ. Ραφαήλ μια πλήρη Αρχιερατική στολή του μακαριστού Γέροντός του κυρού Νικολάου, καθώς και ένα από τα αγαπημένα του επιστήθια Εγκόλπια, μιας και ο τελευταίος υπηρέτησε την Μητρόπολη Φθιώτιδος επί 16 συναπτά έτη από τη θέση του Πρωτοσυγγέλου.

Ο κ. Συμεών ξενάγησε τον κ. Ραφαήλ, στην πτέρυγα την αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόλαο, στις εγκαταστάσεις του νεοσύστατου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό.

Στην συνέχεια τον συνόδευσε στους φορείς της πόλεως, στον Αντιπεριφεριεάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, στον κ. Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο καιστην Ιερά Μονή Δαμάστας, όπου ο Έξαρχος, τέλεσε Ιερό τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου Γέροντός του, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου.

Πηγή: Μητρόπολη Φθιώτιδος