Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάστηκε στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και εις την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου με την πρέπουσα λαμπρότητα, παρά τις πρακτικές δυσκολίες της περιόδου.

Ο Μητροπολιτης κ. Αμφιλοχιος χοροστάτησε του Εσπερινού εις τον πανηγυρίζοντα Ι. καθεδρικό Ναό της Παλαιοχώρας, εις δε την Θεία Λειτουργία προεξηρχε του, επίσης, εορτάζοντος Ι.Μητροπολιτικού Ναού. Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε Συνοδική Εγκύκλιος της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και τελέστηκε Δοξολογία.

Ο Επίσκοπος αναφέρθηκε εις τον συμβολισμό της ημέρας κ της εορτής ως επίσης και το νόημα των επετειακών εορτασμών των 200 ετών από την Εθνική Παλιγεννεσια.

«Χρέος εθνικό, σημείωσε, ανάγκη επιτακτική οι επετειακοι αυτοί εορτασμοί να μην περιοριστούν σε εκδηλώσεις και δράσεις αλλά να λειτουργήσουν αφυπνιστικά στις ψυχές και τις καρδιές όλων μας υπενθυμίζοντας το χρέος και την ευθύνη να φυλαττουμε Θερμοπύλες.

Πίστη και Πατρίδα, Ελλάδα και Χριστός τα λάβαρα που ύψωσαν οι γεννήτορες μας ενάντια στον κατακτητή της εποχής. Στις κτήσεις, αλωσεις και αλλοτριώσεις των καιρών μας τα ίδια λάβαρα καλούμεθα να ορθώσουμε και υψώσουμε, παραμένοντες σταθεροί στα ιδανικά που γαλούχησαν την αθάνατη Ελληνική ψυχή. Αυτή είναι η ταυτότητα μας και οφείλουμε να κλείσουμε ερμητικά την όποια κερκόπορτα απειλεί την ίδιοπροσωπεία μας», κατέληξε ο Επίσκοπος, καλώντας το εκκλησίασμα όπως συμψαλλει τον Εθνικό μας Ύμνο.