Ο Εσπερινός των Χριστουγέννων στην Παναγίας Δοβρά

Την παραμονή των Χριστουγέννων Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Ο Eσπερινός μεταδόθηκε μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειο Λόγο».

“Η πανδημία που τόσο απρόσμενα μας επισκέφθηκε τους τελευταίους μήνες, που μας πόνεσε, που μας έθλιψε, που μας περιόρισε στα σπίτια μας και μας στέρησε πολλά από όσα απολαμβάναμε, μας στέρησε τη σχέση μας με την Εκκλησία και το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε τα όριά μας, να κατανοήσουμε ότι δεν είμαστε όσο ισχυροί νομίζουμε, ότι δεν ορίζουμε εμείς το μέλλον και τη ζωή μας, και ότι η μόνη ασφάλεια στη ζωή μας είναι η αγάπη του Θεού, που «εταπείνωσεν εαυτόν» και έγινε άνθρωπος και γεννήθηκε στο ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ για να μας λυτρώσει από την αμαρτία και τις συνέπειές της και να μας σώσει” ανέφερε μεταξύ άλλων στο κύρηγμά του ο Μητροπολίτης Βεροίας.

“Ας Του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την άπειρη αγάπη Του και ας Τον ικετεύσουμε να καταδεχθεί να ανακλιθεί και στη φάτνη της δικής μας ψυχής, για να μας απαλλάξει από τους εγωισμούς και τα πάθη μας, για να μας αναγεννήσει και να μας οδηγήσει διά της ταπεινώσεως στη σωτηρία” επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Παντελεήμων.