Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Χαλκίδα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τηρουμένων των μέτρων αποφυγής διασποράς του νέου κορωνοϊού covid-19, εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδος, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, στην Παραλία της Χαλκίδος, όπου ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκαν, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ι. Ναού Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα-Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως και του Πρωτ. Ηλία Αγιαννίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας.

Κατά την ώρα του «Κοινωνικού» αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την τέλεση του Μεγάλου αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε προς όλους, να μας χαρίσει ο Θεός τη δύναμη να διαφυλάξουμε το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας, το τόσο πολύ παρεξηγημένο, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται με τη μορφή της ασυδοσίας και γίνεται καταστροφικό. Να θυμόμαστε ότι ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που δεν υποδουλώνεται στα πάθη του, αλλά έχει αφέντη του, κύριό του, οδηγό του και εμπνευστή του τον Χριστό. Αυτός είναι που μας ελευθερώνει και να προσέξουμε ότι ο διάβολος και οι επηρεαζόμενοι από αυτόν άνθρωποι την ελευθερία μας επιβουλεύονται, προσποιούμενοι πως ό,τι κάνουν είναι για το καλό μας.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα οι Ιεροψάλτες του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος.