Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στο Κατάρ (ΦΩΤΟ)

Μετ’ εκκλησιαστικής λαμπρότητος και ιεροπρεπείας εoρτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Ντόχα του Κάταρ.

Την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2023, το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία η Θ. Λειτουργία στα Αραβικά, Ελληνικά και Αγγλικά.

Το πρωί της Δευτέρας, 25 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Ελληνική, Αραβική και την Ρουμανική γλώσσα, παρουσία της κ. Αικατερίνης Θάνου εκπροσώπου της Ελληνικής Πρεσβείας και τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας παρετέθη εόρτιος τράπεζα σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλεως, στην οποία παρεκάθησαν οι κληρικοί, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ντόχα κ. Ιωάννης Ιωαννίδης και μέλη του ποιμνίου.

Το πρωί του Σαββάτου, 6 Ιανουαρίου 2024, ανεγνώσθησαν οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων, το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Σλαβονική, Σερβική και Αραβική γλώσσα, με την συμμετοχή πολλών πιστών, παρουσία μελών του προσωπικού της Πρεσβείας της Ρωσίας και της Πρεσβείας της Σερβίας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

Των ακολουθιών προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος και συλλειτουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χριστοφόρου. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες, στις οποίες τελέσθηκε εκάστη Ακολουθία. Στις αντίστοιχες γλώσσες έψαλλαν και οι χορωδίες των ψαλτών.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων