Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων στο ιστορικό δείπνο στο Mansion House του Λονδίνου

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας ήταν προσκεκλημένος στο δείπνο Αρχιεπισκόπων και Επισκόπων την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024, στο Mansion House του Λονδίνου, το οποίο παρέθεσαν ο Λόρδος Δήμαρχος καθηγητής Michael Mainelli, και η σύζυγός του κα Elisabeth Mainelli.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε η δημοτική σύμβουλος κα Μάρθα Γκρέκος, πολύτιμο μέλος της Αρχιεπισκοπής. Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Δρ. Γεώργιος Τσουρός.

Το Δείπνο Αρχιεπισκόπων και Επισκόπων έχει τις ρίζες του στις αρχές του δέκατου όγδοου αιώνα, γιορτάζοντας τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ της Εκκλησίας και της πόλης του Λονδίνου. Αυτή η διετής εκδήλωση, που παραδοσιακά πραγματοποιείται στο τέλος της Γενικής Συνόδου, υποδέχεται πλέον κληρικούς από διάφορες χριστιανικές ομολογίες καθώς και ηγέτες θρησκειών, διατηρώντας την ιστορική της σημασία και καλλιεργώντας παράλληλα έναν ευρύτερο οικουμενικό και διαθρησκειακό διάλογο.

Το Mansion House, η επίσημη κατοικία του Λόρδου Δημάρχου, βρίσκεται στο επίκεντρο της τελετουργικής ζωής της πόλης από την ολοκλήρωσή του το 1758. Αυτό το πανέμορφο κτίριο, γνωστό για το ιταλικό του σχέδιο και τη μεγαλοπρέπεια του παλλαδιανού του ρυθμού, φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις όπως το δείπνο των Αρχιεπισκόπων και των Επισκόπων. Η Αιγυπτιακή Αίθουσα και το Σαλόνι του, σημαντικά για το ιστορικό και αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον, χρησιμεύουν ως υπέροχο σκηνικό για συγκεντρώσεις που προωθούν την πολιτική και θρησκευτική δέσμευση.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα σε αυτή τη σεβάσμια εκδήλωση αναδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της Αρχιεπισκοπής στην κοινότητα και τη διαθρησκευτική δέσμευση.

Μετάφραση: Ιωάννα Γεωργακοπούλου