Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον νέο Μητροπολίτη ΝΥ και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Τον νέο Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Σάββα επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023 , ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην έδρα της Μητρόπολης στο Englewood, NJ.

Οι δύο ιεράρχες αντάλλαξαν αναστάσιμες ευχές για την εβδομάδα της Διακαινησίμου.

Ευγνώμονες για την πρώτη αυτή συνάντηση, οι δύο ιεράρχες συζήτησαν επίσης διάφορα ποιμαντικά και πνευματικά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και τις προκλήσεις του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία μετά τους τραγικούς σεισμούς που έπληξαν τις δύο περιοχές στις αρχές του έτους.

Τονίστηκε ο καταλυτικός ρόλος της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, ως μάρτυρας της Ορθόδοξης ενότητας.

Στη συνέχεια γευμάτισαν ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Σάββα κάθε επιτυχία για τη νέα του διακονία στη Βόρεια Αμερική.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνεργάτες του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Σάββα και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Φώτο: GOARCH / Δημήτριος Σ. Πανάγος