Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανακοίνωσε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Η.Π.Α

Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ξεκινήσει την επίσκεψη από τη Νέα Υόρκη, στο υψηλότερο επίπεδο διπλωματικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις Μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγο, ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Notre Dame της Ιντιάνα.

Η Επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη και θα κορυφωθεί με τα “Θυρανοίξια” της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ακριβώς στην επέτειο της ενθρόνισής του ως Οικουμενικού Πατριάρχη.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής:

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Αξιότιμους Ιεράρχες, τους ευσεβείς Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και τα μέλη των Ενοριακών Συμβουλίων, τους αξιότιμους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τους Φιλόπτωχους Συλλόγους, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και το σύνολο της Χριστός-ονομαζόμενης Ομογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ἀγαπητοί µου ἐν Χριστῷ ἀδελφοί καί ἀδελφές, Εὐλογηµένος ὁ ἐρχόµενος ἐν ὀνόµατι Κυρίου! (Ψαλµός 117:25)

Με ανυπέρβλητη χαρά, ανακοινώνουµε την εορτή του ενδόξου δωδεκαηµέρου, την Αποστολική Επίσκεψη του Παναγιωτάτου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώµης και Οικουµενικού Πατριάρχη στις Ηνωµένες Πολιτείες, 23 Οκτωβρίου – 3 Νοεµβρίου 2021.

Η Επίσκεψη αυτή, η πρώτη μετά από δώδεκα χρόνια, θα αρχίσει την επομένη της τριακοστής επετείου της εκλογής του Παναγιωτάτου ως Οικουμενικού Πατριάρχη και θα περιλαμβάνει την ίδια επέτειο της ενθρόνισής του στην σεπτή έδρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Αγίου Ανδρέα στις 2 Νοεμβρίου.

Η Αποστολική Επίσκεψη θα εγκαινιάσει τον Εκατονταετή Εορτασμό της ίδρυσης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1922 – 2022), ο οποίος θα εορταστεί το επόμενο έτος σε όλη τη χώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ξεκινήσει με την υποδοχή του στην πρωτεύουσα του έθνους μας στο υψηλότερο επίπεδο διπλωματικών και εκκλησιαστικών αρχών. Το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις Μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγο, ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Notre Dame στην Ιντιάνα.

Η Επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη και θα κορυφωθεί με τα “Θυρανοίξια” της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ακριβώς στην επέτειο της ενθρόνισής του ως Οικουμενικού Πατριάρχη. Όλες οι Μητροπόλεις, οι Ενορίες και τα Ιδρύματά μας θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη χαρά, μέσω διαδραστικών λειτουργιών που θα συνοδεύουν την Αυτού Παναγιότητα στην Επίσκεψή του.

Ως εκ τούτου, με χαρά και ενθουσιασμό, ας υποδεχθούμε τον Πνευματικό Πατέρα όλων μας και με εγκάρδιες κραυγές να διακηρύξουμε: “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”!

Με πατρικές ευλογίες εν Κυρίω,

Ελπιδοφόρος, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής