Ο Άι Βασίλης στις συντροφιές των κατηχητών της Πολίχνης

Οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως και στην πατρίδα μας δεν κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον Αη Βασίλη: πρώτον γιατί είναι άγιος και δεύτερον γιατί ως άγιος είναι φίλος του Θεού. Ως άγιος δεν προσβάλλεται από ιούς και ως φίλος του Θεού έχει αποστολή του την προσφορά της αγάπης και της χαράς.

Δεν ήρθε με τάρανδο, ούτε σε έλκηθρο. Δεν ήταν μόνος, είχε ως βοηθούς τις Κατηχήτριες των Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Όλη την εβδομάδα (18-23 Δεκεμβρίου) ο Αη Βασίλης και οι βοηθοί του επισκέπτονταν ένα –ένα τα σπίτια των κοριτσιών που συμμετέχουν στις Συντροφιές της Ενορίας και χάριζαν δώρα: γλυκίσματα, χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά, χειροποίητα κουλουράκια. Επισκέφτηκαν συνολικά 152 σπίτια.

Η αγάπη πάντα αγάπη γεννά και το δώρο αντίδωρο: ο Αη Βασίλης και οι βοηθοί του έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τα κατηχητόπουλα και τις μητέρες τους και φιλοδωρήθηκαν με τα κεράσματα της αγάπης τους και της ευγνωμοσύνης τους.

Ο Αη Βασίλης, πριν φύγει, έδωσε υπόσχεση πως θα έρχεται κάθε χρόνο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Κανείς δεν έχει τη δύναμη να τον περιορίσει. Η αγάπη πάντα θα νικά!