Νέο κάλεσμα από τον Ελπιδοφόρο στους Ρώσους Ιεράρχες να επιστρέψουν στη Συνέλευση των Επισκόπων στις ΗΠΑ

Παρών στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης κ. Σάββα (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, καλώντας για άλλη μία φορά σε ενότητα μεταξύ των Επισκόπων που απαρτίζουν τη Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ.

Απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη κ. Σάββα, έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα χαρμόσυνη στιγμή, καθώς θα αναλάβει ως Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής στη Βόρεια Αμερική για λογαριασμό του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι έχει το προνόμιο να γνωρίζει τον Μητροπολίτη για πολλά χρόνια, ακόμη και από την κοινή τους πορεία στο Μπαλαμπάντ. “Είστε γνωστός ως ένας Ιεράρχης με ακεραιότητα και ευφυία, ευσέβεια και υπομονή. Το ποίμνιο της Εκκλησίας της Αντιόχειας στη Βόρεια Αμερική είναι σίγουρα πολύ τυχερό που ο Πατριάρχης (Αντιοχείας) και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας σας, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να ηγηθείτε του ποιμνίου”.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Ορθόδοξη Ενότητα “για την οποία προσευχόμαστε και εργαζόμαστε καθημερινώς”, θα ενισχυθεί με την παρουσία του κ. Σάββας στη Σύναξη των Επισκόπων.

Σε αυτό το πνεύμα ενότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε για άλλη μια φορά προς τους Ρώσους Ιεράρχες, προκειμένου να επιστρέψουν στις κανονικές εργασίες της Συνέλευσης.

“Συνεχίζω να απευθύνω έκκληση στους Αδελφούς μας του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτός της Ρωσίας, να συμμετέχουν εκ νέου πλήρως στις δραστηριότητες της Συνέλευσης μας. Αναμένω από εσάς Σεβασμιώτατε για υποστήριξη προκειμένου να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ας γίνουμε το φως στο μονοπάτι της ενότητας”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Φωτό: Αρχιεπισκοπή Αμερικής