Να κάνουν την τρίτη δόση ζητά από τους υπαλλήλους της η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Στην εντεινόμενη προσπάθεια για έναν ασφαλή χώρο εργασίας, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ ένας νέος κανονισμός βάσει του οποίου όλοι οι όσοι εργάζονται στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής θα πρέπει παρέχουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού για την COVID-19 έως τις 15 Οκτωβρίου 2021.

Αναφέρεται ότι «ο COVID-19 είναι ακόμα μαζί μας και διαρκώς εμφανίζονται νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις που δεν υπήρχαν τους προηγούμενους μήνες. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τον χώρο εργασίας μας είναι να λάβουμε μια τρίτη δόση».

Όλοι οι εργαζόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για την Τρίτη δόση του εμβολίου πρέπει να προσκομίσουν τα αναγκαία έγγραφα έως τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. Οι εργαζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανονισμό θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών έως ότου εμβολιαστούν.

Θα εξεταστούν τα αιτήματα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό κατά περίπτωση και μόνο σε εκείνους με ιατρικές παθήσεις που τους εμποδίζουν να εμβολιαστούν με ασφάλεια ή εκείνους που απορρίπτουν τον εμβολιασμό λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ακόμη και όσοι λάβουν την Τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν όλες τις τρέχουσες οδηγίες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους.