Μητροπολίτης Βεροίας: Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε και ένα νέο θαύμα

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου το πρωί ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τη θεία λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε επίσημη Δοξολογία με την παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: “«Ανάμνηση επιτελούμε έργου θαυμαστού και μεγάλου». Τά μεγάλα ἔργα ἀφήνουν στήν ἱστορία ἕνα ἀναλλοίωτο ἴχνος, ἀφήνουν μια ισχυρή ανάμνηση, την οποία δεν σβήνει ο χρόνος από τον νου και την καρδιά των ανθρώπων. Τα μεγάλα έργα αφήνουν στην ιστορία ένα αναλλοίωτο ίχνος, αφήνουν μία ισχυρή ανάμνηση, την οποία δεν σβύνει ο χρόνος από τον νού και την καρδιά των ανθρώπων. Και ένα τέτοιο έργο, μεγάλο και θαυμαστό, θυμόμαστε σήμερα, εορτάζοντας μία διπλή εορτή και μια διπλή επέτειο. Εορτάζοντας αφενός τη φωτοφόρο Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας και αφετέρου την ηρωική αντίσταση των πατέρων μας έναντι των Ιταλών και των συμμάχων τους, οι οποίοι κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας, επειδή δεν ήθελε να συμβιβασθεί με τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους”.

Σε άλλο σημείο ο κ. Παντελεήμων ανέφερε ότι: “Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετω­πι­ζουμε και ως άτομα και ως Έθνος αυτή την περίοδο. Γι᾽ αυτό και ας ενστερνισθούμε όλοι το μη­νυμα της σημερινής ημέρας, το μήνυμα της εθνικής μας επετείου και της εορτής της Αγίας Σκέπης της Παναγίας μας, και ας μείνουμε ενωμένοι ως άτομα, ως κοινωνία και ως Έθνος, υπό την κραταιά προστασία της Υπεραγίας Θεοτό­κου. Και να είμεθα βέβαιοι ότι η Παναγία μας θα μας προστατεύσει και θα μας δια­φυλάξει ασινείς και αυτή τη φορά, και με τη χάρη της και με τη δύναμη του Θεού θα μπορέσουμε να υπερνικήσουμε τις δυσκο­λίες της παρούσης συγκυ­ρίας, εσω­­­τερικές και εξωτερικές”Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βεροίας τόνισε ότι: “Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε και ένα νέο θαύμα εναντίον όλων αυτών οι οποίοι επιβουλεύονται τα δίκαιά μας και την πατρίδα μας.