Μητροπολίτης Βεροίας: Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν για όλους μας μία ευκαιρία πνευματικής περισυλλογής

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο τέλος έκανε αναδρομή στα εκκλησιαστικά γεγονότα του χρόνου που φεύγει και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

Ο Eσπερινός μεταδόθηκε απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος».

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Τα γεγονότα του χρόνου που τελειώνει και οι συνθήκες «αποκλεισμού» τις οποίες δημιούργησε η πανδημία του κορωνοιού ήταν για όλους μας μία ευκαιρία πνευματικής περισυλλογής, προσευχής και μετανοίας”

Σε άλλο σημείο επεσήμανε ο κ. Παντελεήμων: “Μπορεί οι συνθήκες που επικράτησαν να μας απομάκρυναν από τη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας και να μας στέρησαν τη συμμετοχή μας στα ιερά μυστήρια, αλλά η απομάκρυνσή μας δεν ήταν απομάκρυνση από τον Θεό, δεν ήταν έλλειψη εμπιστοσύνης στην αγάπη του και στην πρόνοιά του ούτε βέβαια στη δύναμή του να μας θεραπεύσει από την ασθένεια. Ήταν υπακοή και συμμόρφωση στις οδηγίες των ειδικών για την προστασία και τη δική μας και των αδελφών μας από την πανδημία”.

“Με τον τρόπο αυτό ο χρόνος που φεύγει αλλά και αυτός που σε λίγες ώρες θα υποδεχθούμε δεν θα είναι ένας χρόνος χαμένος για τη ζωή μας, αλλά ένας χρόνος που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε ουσιαστικά τη ζωή μας και το νόημά της και να ζήσουμε τον νέο χρόνο πιο κοντά στον Θεό, όπως και Εκείνος θέλει, για να έχουμε την ευλογία και τη χάρη του και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις δωρεές που θα μας χαρίσει η αγάπη και το έλεος του.Καλή και ευλογημένη χρονιά με­σα στη χάρη και το έλεος του Κυρίου μας” ευχήθηκε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βεροίας.