Μητροπολίτης Βεροίας: Χρέος μας είναι να είμαστε αντάξιοι των πατέρων μας

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων Αθανασίου και Ιωάννου των Κουλακιωτών στη Χαλάστρα με την ευκαιρία του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλεως.

Στο τέλος τελέστηκε Δοξολογία για την επέτειο των Ελευθερίων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στους αγώνες των πατέρων μας λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε πρότυπα, για να γνωρίζουμε πως πρέπει να συμπεριφερθούμε. Έχουμε τον Παντοδύναμο Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους που μας προστατεύουν. Εμείς όμως έχουμε το δικό μας χρέος. Και το χρέος μας είναι να είμαστε αντάξιοι των πατέρων μας, κάνοντας ο καθένας τον δικό του αγώνα για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους τους συνανθρώπους μας από την ολέθρια πανδημία. Ας κάνουμε και εμείς το χρέος μας, αν θέλουμε να τους τιμούμαι πραγματικά και αν θέλουμε να είμαστε αντάξιοι απόγονοί τους.”

Πηγή: Μητρόπολη Βεροίας