Μητροπολίτης Σύρου: Εύχομαι η ΔΙΣ να λάβει αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να μας εορτάσουν τα Χριστούγεννα

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε μεθεόρτως σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στη γραφική και κατάφυτη περιοχή των Χρούσσων της Σύρου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου και των συνεφημερίων του.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία σε απ’ ευθείας αναμετάδοση από τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Syros TV1», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ομιλών επί της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, τόνισε ότι ο Κύριος καλεί όλους τους ανθρωπους ανεξαιρέτως και αδιακρίτως στο πνευματικό δείπνο Του.

Όσοι αποδεχθούν την πρόσκλησή Του, γεύονται τους καρπούς και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, ενώ όσοι αφίστανται απ’ Αυτόν περιπίπτουν στην, κατά την Αποστολική περικοπή του Απ. Παύλου, «ειδωλολατρία», στα πάθη της αδικίας, της βλασφημίας και της διάσπασης της κοινωνικής συνοχής.

«Ο χθες εορτασθείς Άγιος Σπυρίδων», συνέχισε, «απεδέχθη την πρόσκληση του Κυρίου και, ενώ ήταν βοσκός και απλοϊκός, ανεδείχθη, κατά τον Υμνογράφο σοφός και στύλος της Εκκλησίας, κατατροπώσας τον Άρειο στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο».

Τέλος, ευχήθηκε η μέλλουσα να συνέλθει την Τετάρτη Διαρκής Ιερά Σύνοδος να λάβει τις Αποφάσεις, που θα επιτρέψουν στους Χριστιανούς να εορτάσουν τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Mετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό εντός του Ναού, ο οποίος τελείται, κατα το έθος σε παρακείμενο φρἐαρ, για την ευφορία των οπωροφόρων δένδρων, των κήπων, που υπάρχουν στην περιοχή, και ευχήθηκε η ψυχή μας να καρποφορεί πάντοτε καρπούς πνευματικούς.