Μητροπολίτης Σύμης: Ο Πανορμίτης θα μας φωτίσει φέτος «βουβά

Υπό τους περιορισμούς των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων κατά την πανηγυρική μέρα της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Ασωμάτων και Ουρανίων Ταγμάτων, εόρτασε η Ιερά Μονή του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, και για πρώτη φορά από την ίδρυση της, χωρίς την παρουσία και συμμετοχή των πιστών.

Την παραμονή, Σάββατο 7η Νοεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Καθηγούμενο π. Αντώνιο Πατρό τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό και τον ιερό Κλήρο, παρουσία του Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα. Μετά την Λιτή έγινε η ευλόγησις των Άρτων και προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε με πατρικούς και επιστηρικτικούς λόγους, στον νοερώς δοκιμαζόμενο Λαό, επικαλούμενος την Χάρη και την προστασία του Αρχαγγέλου.

Την Κυριακή 8η Νοεμβρίου έλαβε χώρα η έναρξη του Όρθρου και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος.

Εφέτος, κατά τα ισχύοντα δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας πέριξ της Ιεράς Μονής.

Μετά την απόλυση ο κ. Χρυσόστομος με τον Καθηγουμένο, συνοδευόμενοι από τον Δημάρχου Σύμης κ. Ελευθερίου Παπακαλοδούκα και του Αντιδημάρχου κ. Νικήτα Γρύλλη, μετέβησαν στο Ηρώο του Εθνομάρτυρος Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Χρυσάνθου Μαρουλάκη και των δύο άλλων Ηρώων Φλώρου Ζουγανέλη και Μιχαήλ Λάμπρου, των εκτελεσθέντων υπό των Ιταλών το 1944, όπου ανεπέφθη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

«Ο Πανορμίτης θα μας φωτίσει φέτος «βουβά». «Βουβά» θα παρηγορήσει και θα απλώσει τις φτερούγες Του να προστατεύσει όλες τις ανοιχτές καρδιές που προσεύχονται. Και «βουβά» θα κάνει για άλλη μια φορά τα «ήχηρά» Του θαύματα»!