Μητροπολίτης Σπάρτης: Ο Ναός είναι ένας αγιασμένος χώρος για τη ζωή του χριστιανού

Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του θαυματουργού τίμησε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 η Εκκλησία της Ελλάδος.

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, έστω και χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ο φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο ιεροκήρυκας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, αναφέρθηκε στο λόγο του σε τρία στοιχεία της προσωπικότητας του τιμώμενου Αγίου, που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον κάθε χριστιανό: την πραότητα, την ακεραιότητα και την απλότητα.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, κάνοντας αναφορά στην μάστιγα της πανδημίας, επισήμανε αρχικά ότι ο Ναός είναι ένας αγιασμένος και αναντικατάστατος χώρος για τη ζωή του χριστιανού. Παράλληλα τόνισε ότι το κρίσιμο αυτό διάστημα τα λόγια του καθενός θα πρέπει να είναι μετρημένα, ενώ προέτρεψε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να προσεύχεται περισσότερο και να κάνει υπομονή μέχρι να επέλθει η λύτρωση από τον ιό, που πολύ έχει ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Μητροπολίτης Σπάρτης τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Μυστρά, ευχόμενος σε όλους τους Μυστριώτες ο Πολιούχος του χωριού τους να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους.