Μητροπολίτης Σπάρτης: Να αποκτήσουν τα χρόνια μας νόημα μέσω της εν Χριστώ ζωής

Με περιορισμούς, όσον αφορά στην παρουσία των πιστών, λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού, εορτάστηκε σε όλη τη Χώρα η Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκαν δύο ιερές ακολουθίες, ώστε να μπορέσουν να συμπροσευχηθούν και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων περισσότεροι ευλαβείς χριστιανοί.

Στην πρώτη ιερή ακολουθία χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Την εορταστική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, που διαβάστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της τοπικής Εκκλησίας, ανάγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολς, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος.

Επισφραγίζοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μάστιγα της πανδημίας τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει ο καλώς εννοούμενος φόβος, που θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός προστασίας, αλλά όχι φοβία.

Επίσης ευχήθηκε στο εκκλησίασμα, αλλά και στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης, που μετέδωσε απευθείας την ιερή ακολουθία, να έχουν την απλότητα και την ταπεινότητα των ποιμένων, την χαρά των αγγέλων, τον πόθο και την αναζήτηση των τριών μάγων.

Τέλος, τόνισε ότι πιο σημαντικό από την ευχή για χρόνια πολλά, είναι να αποκτήσουν τα χρόνια μας νόημα μέσω της εν Χριστώ ζωής.