Μητροπολίτης Πρεβέζης: Η Ιερωσύνη είναι σταυρός και θυσία

Την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 20 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμο η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Απoστόλου Κίτση, φοιτητοή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων στον εν Λούρω Πρεβέζης Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος διάκονος τόνισε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος και τον διακατέχει ιερός φόβος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης ενώ δοξολόγησε τον ελεήμονα Θεό που τον αξίωσε αυτής της μεγάλης χάριτος.

Ο Μητροπολίτης Πρεβέζης απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο αφού πρώτα του τόνισε το μεγαλείο και το ύψος της Ιερωσύνης του υπενθύμισε ότι η Ιερωσύνη είναι σταυρός και θυσία και την λαμβάνουμε για χάρη της Εκκλησίας της οποίας μέλη είμαστε και ταυτόχρονα πρέπει να αισθάνεται ιερά καύχηση για τον σταυρό αυτόν που αναλαμβάνει.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι αξιώνεται από τον Θεό μεγίστης τιμής και προς τούτο πρέπει να ευγνωμονεί τον Θεό κάθε στιγμή της ζωής του.

Οι ιερές ακολουθίες ετελέσθησαν με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας κατά του Covid-19.