Μητροπολίτης Πατρών: Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Επιστολή, μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε, μετά την Εορτή του Πολιούχου των Πατρών, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, στην οποία μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στο θέμα του Εορτασμού των Χριστουγέννων.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρεται στο όλο βαρύ κλίμα το οποίο επικρατεί εξαιτίας της νόσου του κορωνοιού, μνημονεύει την οδύνη των κλειστών Εκκλησίων το Πάσχα και επισημαίνει ότι ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δεν θα αντέξει ένα τέτοιο εορτασμό των Εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Μητροπολίτης Πατρών μεταφέρει το αίτημα του Λαού του, το όποίο είναι και γενικότερο αίτημα, ώστε τηρουμένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας, να λειτουργήσουν οι Ναοί με συμμετοχή πιστών.

Παρόμοια επιστολή έχει αποσταλή από τον Μητροπολίτη Πατρών και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, όπου και εγγράφως διατυπώνονται τα όσα είπαν στην συνάντησή τους στην Πάτρα και περί της ανάγκης εορτασμού των αγίων ημερών των Χριστουγέννων, με την συμμετοχή πιστών στους Ιερούς Ναούς.