Μητροπολίτης Πατρών: Είμαστε όλοι κοντά, Κλήρος και Λαός στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με ιερά κατάνυξη και ευφροσύνη πνευματική εορτάτηκε στην πόλη και την ιερά Μητρόπολη Πατρών, η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την ιερά Αγρυπνία στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τηρουμένων των μέτρων, ένεκα της πανδημίας του κορωνοιού.

Στο τέλος της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας, ο κ. Χρυσόστομος, ανεφέρθη στην θεολογία της εορτής των Εισοδίων, ανέλυσε το κοντάκιο της εορτής, το οποίο χαρακτηρίζει την θεόπαιδα μαριάμ, «ως καθαρώτατον ναόν του Σωτήρος, ως πολυτίμητον παστάδα και παρθένον και ως ιερόν θησαύρισμα της δόξης του Θεού…» Ιδιαιτέρως σημείωσε το ότι η Μαριάμ εισερχομένη στον Ναό και μάλιστα εις τα Άγια των Αγίων συνεισήγαγε και του Θεού την χάριν που σημαίνει ότι ως ηγιασμένη και τον Ναόν ηγίασε.

Ο Μητροπολίτης Πατρών ανέπεμψε δέηση και παρεκάλεσε την Κυρία Θεοτόκο να μεσιτεύσει προς τον Υιόν και Θεόν Της, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, να απαλλάξει την Πατρίδα μας και τον κόσμο όλο, από την φοβερά του λοιμού απειλή. Ειδικά ευχήθηκε και παρεκάλεσε υπέρ υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον οποίο είμαστε όλοι κοντά Κλήρος και Λαός της Ελλάδος και όχι μόνο με τις προσευχές μας και την υιική μας αγάπη.

Επίσης προσευχήθηκε και δέηση ανέπεμψε υπέρ υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος ανεγέννησε εκ της τέφρας ,ως είπε, την Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά και υπέρ υγείας όλων των αδελφών μας Κληρικών και Λαικών, οι οποίοι νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία η νοσούν εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Να προσευχηθούμε, τόνισε ο Σεβασμιώτατος για όλους τους αδελφούς, σε όποιο μέρος της γης και αν βρίσκονται, όποιοι και αν είναι να τους θεραπεύσει ο Κύριος και να ελεήσει τον σύμπαντα κόσμο διά πρεσβειών της Παναγίας.

Επίσης μίλησε με λόγια συγκινητικά για το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της Πατρίδος μας.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 90 ετών και ο οποίος είχε ιδιαίτερο σύνδεσμο με την Πάτρα και παλαιότερα ως Επίσκοπος Niss και βεβαίως ως Πατριάρχης, ένεκα της δραστηριότητος και βοηθείας που παρείχε και παρέχει ο Πατραικός Λαός στον αδελφό Ορθόδοξο Λαό της Σερβίας μέσω του εν Πάτραις Συλλόγου Ελληνοσερβικής φιλίας, του οποίου Πρόεδρος είναι ο π. Ερμόλαος Μασσαράς.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Πατρών (παρεκκλήσιον του Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου) και μίλησε σχετικά με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ένεκα της πανδημίας.

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ομπλού των ιερών Ακολουθιών προέστει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, π. Νεκτάριος Κωτσάκης, με την συμμετοχή των Πατέρων της Μονής, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.