Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Φέτος ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι μας

Εγκύκλιο εν όψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα εν μέσω καραντίνας, και μετά την έκκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα να τηρηθούν τα μέτρα και να μην παρατηρηθεί συνωστισμός, εξέδωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Στην εγκύκλιο ο Μητροπολίτης, με συγκινητικό λόγο, απευθύνεται στο ποίμνιο τονίζοντας πως γνωρίζει την επιθυμία τους να γιορτάσουν με τη γνωστή λαμπρότητα τον Άγιο Ανδρέα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό αυτή τη φορά.

Τους καλεί δε να κάνουν “τον εφετινό εορτασμό υπόθεση βαθειάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως και ενώσατε από εκεί που θα βρίσκεστε την προσευχή σας με την δική μου που θα προσφέρεται στον Ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου. Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας”.

Και καταλήγει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος:

“Σε αυτή τη γιορτή ας ποθήσουμε περισσότερο ό,τι στερούμαστε, τον ουρανό, τη Θεία Λατρεία, τον Θεό και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τους ανθρώπους.

Ας αγκαλιάσουμε με το νου και την καρδιά μας τους αδελφούς μας που νοσούν και ευρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ή σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων μας, τους Ιατρούς και Νοσηλευτές, που με κόπους πολλούς και αγρυπνίες στέκονται στο προσκέφαλο των ασθενών.

Ας λιτανεύσουμε αντί της αισθητής κατ’ έτος λιτανείας, κατά την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου, αυτή μας την αγάπη και ας προσευχηθούμε για όλους τους ανθρώπους, υποσχόμενοι στον Κύριό μας ότι θα μετανοήσουμε  διά τα πολλά μας παραπτώματα.

Παιδιά μου ευλογημένα, όταν με το καλό αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα τιμήσουμε πανηγυρικώς τον Άγιό μας και λιτανευτικά θα τον παρακαλέσουμε να σκεπάζει και να φρουρεί, όπως μέχρι τώρα πράττει, την πόλη του και τον Λαό του.

Mε πατρικές ευχές και ευλογίες.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ”.