Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: Να υπηρετήσεις την Εκκλησία μας με ζήλο και αυταπάρνηση

Στο εορταστικό κλίμα της μεθεόρτιας περιόδου των Θεοφανείων, σήμερα Κυριακή μετά τα Φώτα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονο του Ναού π. Παναγιώτη Μηνιάτη.

Ο π. Παναγιώτης είναι έγγαμος και εδώ και λίγους μήνες απέκτησαν με τη σύζυγό του Μακρίνα το πρώτο τους παιδί. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ενώ έχει λάβει και δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Απευθυνόμενος στον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο ο κ. Συμεών επεσήμανε: “Όλα όσα σήμερα μας επεσήμανε ο απόστολος Παύλος να τα βάλεις βαθειά στην καρδιά σου και να αποτελέσουν τον κανόνα της ιερατικής σου ζωής. Όλοι μας και η ελαχιστότητά μου σου ευχόμαστε να γίνεις ένας άξιος, ευλαβής και αφοσιωμένος ιερεύς του Θεού. Να τιμήσεις το χάρισμα. Να καλλιεργήσεις και να αυξήσεις το τάλαντο. Να υπηρετήσεις την Εκκλησία μας με ζήλο και αυταπάρνηση. Αυτά θα σου ζητά ο Θεός κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Αυτό απαιτούν και οι δύσκολοι καιροί στους οποίους ζούμε. Ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός «βοηθός και σκεπαστής» στην ιερατική σου πορεία!”