Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας: Ο άνθρωπος πρέπει να αντιληφθεί τη θέση του απέναντι στη Δημιουργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ μίλησε για την σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον, το οποίο δεν σέβεται μολονότι είναι μέρος του και αποτελεί δημιουργία του Θεού.

“Σημασία για τη ζωή του Πιστού να διαβάζει την Καινή Διαθήκη. Η Αγία Γραφή είναι εκείνο το μεγάλο δώρο που έχει δώσει ο Θεός στον άνθρωπο, για να μπορεί να αναζωογονεί τη ζωή του, τις στιγμές του, την καθημερινότητά του”, αναφέρει ο Μητροπολίτης στην αρχή της ομιλίας του.

“Η Σωτηρία του ανθρώπου είναι σκοπός που όλοι επιδιώκουμε μέσα στην Εκκλησία”, πρόσθεσε και τόνισε ότι “όλη η κτήση απορρέει από τον Θεό και την αγάπη του για τον άνθρωπο”.

“Όλοι είμαστε κορωνίδα της Δημιουργίας, είπε και σημείωσε ότι “ευθύνη απέναντι στη Σωτηρία, που αποτελεί  επιλογή του ανθρώπου να την ακολουθήσει, είναι να αντιληφθεί τη θέση του απέναντι στη Δημιουργία”.

Τέλος, ο Μητροπολίτης τόνισε: “Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβε χώρα το συνέδριο, το COP 28, για το πώς θα μπορέσει να μειωθεί η εκπομπή των αερίων άνθρακα που μολύνουν το περιβάλλον” και καθιστούν δύσκολη την επιβίωση. Μια από τις επιπτώσεις της μόλυνσης, αναφέρει, είναι να αλλάζουν οι εποχές. “Στην Ευρώπη ο χειμώνας που έχουμε βιώσει έχει πολλά χρόνια, δεκαετίας, να τον ζήσει η ανθρωπότητα. Ο άνθρωπος έχει μπει στο περιβάλλον, θέλει να καταδυναστεύσει τη Δημιουργία του Θεού στην οποία είναι κι εκείνος μέρος για να την απολαμβάνει”, καταλήγει.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο του Μητροπολίτη: