Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας για γάμο ομοφυλοφίλων: Όποια επιθυμία έχω δεν είναι και δικαίωμά μου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, εξέφρασε την άποψή του για το θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών αλλά και το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Επισημαίνει πως η χριστιανική διδασκαλία διακυβεύεται όταν συζητιέται η αναγνώριση δικαιωμάτων σε άτομα του ιδίου φύλου. Κατατάσσει το δικαίωμα αυτό ως ξένο προς τη χριστιανική διδασκαλία, επιμένοντας ότι η επιθυμία και το δικαίωμα πρέπει να διαχωρίζονται. Εξηγεί ότι ο γάμος στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η ένωση εν Χριστώ ανδρός και γυναικός, καθώς η δημιουργία δύο φύλων από τον Χριστό δικαιολογεί αυτήν την θεϊκή ένωση.

«Το μέτρο στην εποχή μας χάνεται και φυσικά χάνεται και η χριστιανική διδασκαλία. Όταν, λοιπόν, στην εποχή μας ξεκινά αυτός ο διάλογος, για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε δικαιώματα σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για κάτι το οποίο είναι ξένο, από τη χριστιανική διδασκαλία», ανέφερε.

«Δεν σημαίνει ότι όποια επιθυμία έχω ταυτόχρονα είναι και δικαίωμά μου. Δεν πρέπει να ταυτίζεται το δικαίωμα με την επιθυμία. Είναι άλλο πράγμα να εκδηλώνω την οποιαδήποτε επιθυμία και να την τιθασεύω μέσα από τη διαδικασία της Εκκλησίας και της διδασκαλίας της, και άλλο πράγμα αυτή η επιθυμία, να καθίσταται δικαίωμα και να πρέπει το δικαίωμα αυτό να το σεβαστούν όλοι οι άλλοι», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης τόνισε: «Για τον άλλον μπορεί να είναι απίστευτη παραβίαση των δικών του δικαιωμάτων. Θυμάμαι ένα πρόσωπο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ρώτησε δημόσια “εφόσον μου αρέσουν οι άντρες, γιατί να μην παντρευτώ έναν άντρα και γιατί να μην κάνω παιδιά;” Μα γιατί η φύση σου δεν σου επιτρέπει αυτό το πράγμα. Πιστεύεις, δεν πιστεύεις στον Θεό, πάνω απ’ όλα είναι το βιολογικό κομμάτι. Σου επιτρέπει η φύση να αναπαραχθείς με έναν άντρα; Είναι κάτι το οποίο υπερβαίνει τη φύση, κατά φύσιν, παρά φύσιν. Και δεν μπορεί η Εκκλησία αυτό να το υιοθετήσει.»

«Ο γάμος για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η ένωση εν Χριστώ, ανδρός και γυναικός. Γιατί ο Χριστός δημιούργησε δύο φύλα, άνδρα και γυναίκα. Και όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι εν Χριστώ ενώνονται, όπως ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας, για να μπορέσει πλέον αυτή η σύνδεση δύο ανθρώπων, ανδρός και γυναικός, να γίνει ένα πράγμα, δύο ψυχές να μπουν σε ένα σώμα και στη μέση ο Χριστός, όπου αυτή πλέον η ένωση των ανθρώπων, τους οδηγεί στον Παράδεισο, τους οδηγεί στην αιωνιότητα, τους οδηγεί στο να μπορέσουν να ζήσουν όπως στη ζωή αυτή ζουν μαζί, να ζήσουν και στην αιωνιότητα κοντά στον Ιησού Χριστό», κατέληξε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο: