Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Να κάνουμε το εμβόλιο αν το επιτρέψουν οι γιατροί

Στη στάση που κράτησε η εκκλησία κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, αλλά και για τη στάση της στο μέλλον, μετά την πανδημία του Covid-19, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίο με τίτλο: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η πανδημία του Covid-19».

«Για την Εκκλησία, προέχει η διατήρηση της ενότητας του εκκλησιαστικού σώματος σε κάθε Μητρόπολη, κυρίως δε μεταξύ ποιμένων και ποιμνίου» τόνισε ο Μητροπολίτης.

Για το μυστήριο τής Θειας Ευχαριστίας και του τρόπου αλλαγής μετάδοσεώς της ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο νέο του βιβλίο τονίζει ότι: «το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι αδιαπραγμάτευτο, ως στοιχείο της ίδιας της ταυτότητας της Εκκλησίας. Επίσης, για την ΔΙΣ ουδεμία δυνατότητα συζήτησης περί αλλαγής του τρόπου μετάδοσης του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας υφίστατο, όχι βεβαίως από άποψη δογματική αλλά ποιμαντική, επειδή γνώριζε ότι μία παρερμηνεία και αυτής της «ποιμαντικής εκχωρήσεως», θα είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα και πάλι την διατάραξη της αναγκαίας για τέτοιες δύσκολες στιγμές ενότητας της Εκκλησίας, και τέλος, ουδέποτε απεδέχθη την υποδειχθείσα από ορισμένους πολιτειακούς παράγοντες ποινικοποίηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο βιβλίο του προτείνει απαντήσεις στο ερώτημα ποιος θα είναι: «Ὁ ρόλος τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας μετά τήν πανδημία τοῦ Covid-19»;

Τέλος, σχετικά με την άποψη που έχει για τον εμβολιασμό, τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας: «Πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, εφόσον μας το επιτρέψουν οι γιατροί».