Μητροπολίτης Λαρίσης: Να αγωνιστούμε να πλησιάσουμε και να φτάσουμε τον Θεό

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου λειτούργησε την πρώτη του νέου έτους ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων: « … Ο χρόνος της ζωής μας μας δίνεται για να αγωνιστούμε να πλησιάσουμε και να φτάσουμε τον Θεό. Να Του αποδείξουμε ότι τουλάχιστον προσπαθούμε να έχουμε ουσιαστική σχέση μαζί Του, χωρίς να είμαστε ανακόλουθοι ή δίβουλοι στη συμπεριφορά μας απέναντί Του. Η στροφή μας προς Αυτόν πρέπει να είναι ολόψυχη για να είναι γνήσια και τα αποτελέσματα. Ανάλογα με την προσπάθειά μας στον αέναο κύκλο του χρόνου, επιδαψιλεύονται ευλογίες που σχηματίζουν στεφάνι. Άλλου το στεφάνι είναι πυκνό, άλλου αραιό και δυστυχώς άλλου ανύπαρκτο. Προσευχόμαστε, στο φετινό κύκλο του χρόνου ο Χριστός μας να ευλογήσει ώστε το στεφάνι να είναι πλούσιο σε ευλογίες, για να αλλάξει ο άνθρωπος, να αλλάξει η κοινωνία, να αλλάξει η ζωή. Τώρα που η μόνη ουσιαστική βεβαιότητα αναδείχθηκε ο Άγιος Θεός και το Θείο Του Θέλημα, ας το πάρουμε απόφαση ότι αξίζει να αγωνιστούμε ώστε και το δικό μας στεφάνι να γεμίσει ευλογίες για να μπορούμε να αισθανόμαστε και να είμαστε παιδιά Του».

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η δοξολογία για την είσοδο στον νέο ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου μας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και του εορτάζοντος Βουλευτού κ. Βασιλείου Κόκκαλη.