Μητροπολίτης Κίτρους: Κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Κατερίνη.

“Κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν” ανέφερε σε αυστηρό τόνο δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μετατροπή του ιστορικού μοναστηριού της Πέτρας σε μόνιμη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως είπε ο ίδιος πληροφορήθηκε το ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης “από δημοσιεύματα του Τύπου και όχι από τις επίσημες κρατικές αρχές όπως θα έπρεπε” κάνοντας λόγο για κρυψινισμό.

“Δεν είναι μόνο η ιστορία και η βαριά κληρονομιά αλλά όλη αυτή η μεθόδευση που γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνίων. Τι αλληλεγγύη να εκφράσουμε όταν κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και ειδικά όσους εμπλέκονται άμεσα με το μοναστήρι που προσέφερε τόσο πολλά στην κοινωνία” σημείωσε φανερά ενοχλημένος ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος έχοντας μπροστά του την ιστορική όσο και εμβληματική εικόνα της Μονής της Πέτρας.

Άγνοια για το θέμα δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε επισήμως παρά μόνο από τον ίδιο το Μητροπολίτη.