Μητροπολίτης Κίτρους: Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε την εντολή της αγάπης

“Κάθε καινούργιο μας φέρνει χαρά. Είναι η ώρα της ονειροπόλησης. Η ώρα του απολογισμού για όσα πράξαμε, και του προγραμματισμού για όσα σκεφτόμαστε να κάνουμε. Να πετάξουμε από πάνω μας το παλαιό και να ντυθούμε το καινούργιο” τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.

Επίσης αναφέρει ο κ. Γεώργιος: “Ξέρουμε ότι όλα δεν είναι ρόδινα και ότι πολλά προβλήματα του προηγούμενου έτους θα συνεχιστούν και κατά τη νέα χρονιά. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να αγωνισθούμε, να καλλιεργήσουμε τις ηθικές αξίες του Ευαγγελίου, να εφαρμόσουμε την εντολή της αγάπης, που θα φέρει την ανθρωπιά στην κοινωνία μας”

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κίτρους εύχεται: “Οι τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες, που ξανοίγονται μπροστά μας, να είναι καθεμιά τους και μια ευκαιρία για να φθάσουμε πιο κοντά στον Χριστό. Κάθε ημέρα και μια σελίδα του βιβλίου που θα γεμίσει με ο,τι καλύτερο. Μόνο έτσι θα έρθει η ευτυχία”.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου:

Ένας ακόμα χρόνος είναι παρελθόν: το 2020. Κι ένας νέος χρόνος προβάλλει στον ορίζοντα σαν ήλιος: το 2021.

Η φετινή αλλαγή του έτους μας πλημμυρίζει με ποικίλα συναισθήματα. Κατά το παρελθόν έτος αισθανθήκαμε

• Ανασφάλεια από την απροσδόκητη απειλητική πανδημία.

• Απόγνωση για την αδυναμία της επιστήμης να αντιμετωπίσει μια ασθένεια, τη στιγμή που είχαμε πιστέψει στην παντοδυναμία της.

• Πόνο για πρόσωπα αγαπημένα, που έφυγαν από αυτή τη ζωή.

• Λύπη για τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο και βυθίζουν χιλιάδες και εκατομμύρια συνανθρώπων μας στη δυστυχία και την απόγνωση.

• Απογοήτευση για όσα είχαμε προγραμματίσει και δεν τα πραγματοποιήσαμε.

Είναι ακόμα κι αυτά που ματώνουν το είναι μας κι έχουν σχέση με την πατρίδα μας, που, αντί να πηγαίνει μπροστά, βρίσκεται σε μια στασιμότητα με όλα τα δεινά που τη συνοδεύουν (φτώχεια, φυγή των νέων στο εξωτερικό, ανεργία σε υψηλά ποσοστά, ληστείες, εγκληματικότητα, υποβάθμιση της παιδείας, ανασφάλεια, εθνικά θέματα που καίνε και άλλα).

Από την άλλη πλευρά, όλα αυτά τα αρνητικά και δυσάρεστα συναισθήματα μετριάζονται με την έλευση της νέας χρονιάς.

Κάθε καινούργιο μας φέρνει χαρά. Είναι η ώρα της ονειροπόλησης. Η ώρα του απολογισμού για όσα πράξαμε, και του προγραμματισμού για όσα σκεφτόμαστε να κάνουμε. Να πετάξουμε από πάνω μας το παλαιό και να ντυθούμε το καινούργιο.

Είναι η ώρα της επανεκκίνησης και της αφετηρίας. Η στιγμή που γεννιούνται ελπίδες για όσα έχουμε κατά νού να πραγματοποιήσουμε.

• Παίρνουμε δύναμη και ακολουθούμε μια νέα πορεία στη ζωή μας.

• Θεωρούμε κάθε αποτυχία ως ευκαιρία να διορθώσουμε πάθη και σφάλματα.

• Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις και να διώχνουμε τα αρνητικά αισθήματα και τις απαισιόδοξες σκέψεις που μας βαραίνουν.

• Υπομένουμε με καρτερία τις θλίψεις και τις δοκιμασίες της ζωής.

• Αλλάζουμε τις προτεραιότητες και υιοθετούμε μια πιο ανθρώπινη στάση ζωής.
• Αποφεύγουμε τους εξωτερικούς περισπασμούς και επιδιώκουμε την εσωτερική ειρήνη και τον προσωπικό καθαγιασμό.

• Καλλιεργούμε τον «έσω» άνθρωπο και αυξάνουμε την προσευχή, ώστε να δυναμώσουμε την πίστη μας.

• Εμπιστευόμαστε την Πρόνοια του Θεού κι αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια Του.

Ξέρουμε ότι όλα δεν είναι ρόδινα και ότι πολλά προβλήματα του προηγούμενου έτους θα συνεχιστούν και κατά τη νέα χρονιά. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να αγωνισθούμε, να καλλιεργήσουμε τις ηθικές αξίες του Ευαγγελίου, να εφαρμόσουμε την εντολή της αγάπης, που θα φέρει την ανθρωπιά στην κοινωνία μας.

Οι τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες, που ξανοίγονται μπροστά μας, να είναι καθεμιά τους και μια ευκαιρία για να φθάσουμε πιο κοντά στον Χριστό. Κάθε ημέρα και μια σελίδα του βιβλίου που θα γεμίσει με ο,τι καλύτερο. Μόνο έτσι θα έρθει η ευτυχία.

Χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα!
Δημιουργική και χαρούμενη η Νέα Χρονιά!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Κ ι τ ρ ο υ ς Γ ε ω ρ γ ι ο ς