Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

“Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου” τονίζει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων σε ανακοίνωση του και συστήνει στους πιστούς να τηλεφωνήσουν στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους την ημέρα των Θεοφανείων.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία.

«Παρακαλούνται οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού του, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Υιοθετώντας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παρά το αυστηρό lockdown που έχει επιβάλει την κυβέρνηση, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισημαίνει ότι οι ιεροί ναοί της περιφέρειας θα παραμείνουν ανοικτοί για προσκύνημα και ατομική προσευχή στις 6 Ιανουαρίου, ενώ θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με εκείνα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Θα υπάρξουν επαναλαμβανόμενες ακολουθίες από τις 06:00 έως και τις 11:00, διάρκειας μίας ώρας, ενώ στο τέλος κάθε ακολουθίας θα υπάρχει δυνατότητα οι πιστοί να κοινωνήσουν.

Επίσης, στο τέλος κάθε ακολουθίας οι πιστοί κατά την έξοδο μπορούν να λαμβάνουν το αντίδωρο αλλά και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο, το οποίο θα έχουν ετοιμάσει οι ιερείς από την παραμονή της εορτής.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι πιστοί που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθένειας, κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία, αδυναμία ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή να παραμείνουν στο σπίτι τους και μην θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους συνανθρώπους τους με σύνεση, πνεύμα υπευθυνότητας, αλλά και θυσιαστικής αγάπης, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ενανθρώπισης και της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου.