Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Στην Εκκλησία χωράνε όλοι ανεξαιρέτως

Με την τέλεση Ιερών Αγρυπνιών και με την χειροτονία Διακόνου, «υποδέχθηκε» η Φθιώτιδα την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και το 2ο Lockdown, που ισχύει από σήμερα σε όλη την χώρα.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας, λίγες ώρες πριν το 2ο Lockdown, τέλεσε Ιερά Αγρυπνία και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Σκαρλάτου, ο οποίος είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων και αξίζει να σημειωθεί, ότι εργάζεται ως διασώστης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) και μάλιστα κατόπιν ενεργειών του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών πλέον θα υπηρετεί στο Ε.Κ.Α.Β. της Λαμίας.

Η χειροτονία είχε προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου, αλλά λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκε την παραμονή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο Ναό όπου ο π. Δημήτριος διακόνησε μετά ζήλου πολλά χρόνια, ως Ιεροψάλτης.

«Σε ευλόγησε η αγάπη του Θεού και με κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, να διακονείς στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και μάλιστα στον πιο επείγοντα χαρακτήρα της, στη διάσωση, στην Άμεση Βοήθεια, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, και μάλιστα θα τον υπηρετείς πλέον όχι μακρυά από το σπίτι σου, αλλά εδώ στην Λαμία, στον ίδιο χώρο με την ιερατική σου διακονία.

“Στην Εκκλησία χωράνε όλοι ανεξαιρέτως, γιατί είναι απέραντο πανδοχείο, αν θυμηθείς τον Καλό Σαμαρείτη, ο οποίος έλαβε τον ταλαίπωρο και «ημιθανή τυγχάνοντα» άνθρωπο και τον πήρε στην αγκαλιά του και τον οδήγησε στο πανδοχείο, που είναι η Εκκλησία, η οποία τους πάντες δέχεται, τους πάντες αναπαύει και τους πάντες ξεκουράζει” τόνισε απεθυνόμενος στον νεοχειροτονηθέντα διάκονο ο κ. Συμεών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Συμεών ευχήθηκε στο νέο Διάκονο:

«Ως Πνευματικός Πατέρας και Επίσκοπος και Μητροπολίτης σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να έχεις πάντοτε αυτήν την αγαθότητα, αυτή την αγνότητα της προαίρεσής σου. Όποιος έχει καλή προαίρεση, ευλογείται από τον Θεό. Πάντα να έχεις καλή πρόθεση στην καρδιά σου. Η καλή προαίρεση θα καλύπτει τις αδυναμίες σου, τα μειονεκτήματα σου, τις δυσκολίες σου που έχεις και εσύ ως άνθρωπος, όπως έχουμε όλοι μας».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Φώτιο Σερέτη, αλλά και τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. κ. Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετά χαράς και σεβασμού στο πρόσωπο του κ. Συμεών ικανοποίησαν το αίτημά του και τοποθέτησαν τον π. Δημήτριο στο Ε.Κ.Α.Β. Λαμίας, έτσι ώστε παράλληλα με την εργασία του, ως διασώστης στο Ε.Κ.Α.Β. να διακονεί και στο πλευρό του κ. Συμεών, ως δεύτερος Διάκονος της Ιεράς Μητρόπολης.