Μητροπολίτης Δημητριάδος: Ο Άγιος Νικόλαος, ο “παππούς” μας

“Ο Άγιος Νικόλαος μας καλεί με την προσευχή να είμαστε εκεί που και αυτός είναι. Μέσα στις ΜΕΘ, στα νοσοκομεία με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στα σπίτια αυτών που έχασαν τους δικούς τους, με τους αρρώστους, με τους ανθρώπους που πονούν” επισημαίνει στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για την εορτή του Αγίου Νικολάου.

“Ο Άγιος Νικόλαος, εδώ στην πόλη του Βόλου για εμάς είναι ο “παππούς” μας. Είναι αυτός που μας διδάσκει την αλήθεια, που μας δείχνει τι σημαίνει πραότητα, που μας καλεί σε μια άσκηση. Και τούτες τις μέρες που ο ναός του δεν θα έχει το πλήθος των πιστών, μας καλεί με την προσευχή να είμαστε εκεί που και αυτός είναι.

Μέσα στις ΜΕΘ, στα νοσοκομεία με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στα σπίτια αυτών που έχασαν τους δικούς τους, με τους αρρώστους, με τους ανθρώπους που πονούν. Αυτός είναι για εμάς ο Άγιος Νικόλαος. Και ξέρουμε ότι θα μας συγχωρέσει για αυτό που θα συμβεί φέτος. Αλλά του χρόνου θα είμαστε όλοι μαζί, όπως πάντα. Για να τον γιορτάσουμε με μεγαλοπρέπεια. Για την ώρα θέλει την προσευχή μας, την άσκηση μας, την απλότητα και την ταπείνωση μας. Αυτό μας ζητά. Γιατί είναι ο κανόνας της πίστεως μας”.