Μητροπολίτης Δημητριάδος: Είναι μια χρονιά με ελπίδα ότι είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος έστειλε μέσα από ένα βίντεο το δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

«Είναι μια χρονιά ορόσημο για την ανθρωπότητα, την πατρίδα και την Εκκλησία μας. Μια χρονιά γεμάτη ελπίδα ότι είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Όλοι ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα μετά την ανακάλυψη των εμβολίων, ώστε να απαλλαγούμε από την εμπειρία αυτή» ανέφερε.

Επίσης, είπε ότι η πατρίδα μας γιορτάζει 200 χρόνια από το 1821, αλλά μας στέρησε αυτή την ευκαιρία η πανδημία. «Όμως», αναφέρει, «θα στοχαστούμε θα γνωρίσουμε γεγονότα και πρόσωπα κα βλέποντας το παρόν και θα χαράξουμε πορεία για το μέλλον του λαού και της πατρίδας μας».

«Η Εκκλησία γιορτάζει την επέτειο αυτή. Αισθανόμαστε όλοι οι ιεράρχες την ευθύνη που αναλαμβάνουμε, διότι συνειδητοποιούμε ότι τα νέα δεδομένα πρέπει να σταθούν αφορμή για αναστοχασμό. Θα πρέπει να δώσουμε απάντηση ποιος είναι ο άνθρωπος, ποια η σχέση του με το Θεό και ποια η θέση της Εκκλησίας στη σημερινή κοινωνία».

«Η χρονιά που ξεκινάει έχει ελπίδα για κάτι καινούριο. Θα μας δώσει ελευθερία και την ενότητα, για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις» πρόσθεσε. «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε το 2021 να είναι η χρονιά, όπου θα μπορέσουμε να δούμε διαφορετικά τα πράγματα» είπε. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να συμπαραστέκονται στο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο φροντίζει τους αρρώστους και να τηρούν τα μέτρα.

«Καλή κι ευλογημένη πρωτοχρονιά σε όλους!» ευχήθηκε.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με το μήνυμα του Μητροπολίτη: