Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Η πανδημία αυτή είναι αφορμή για περισσότερη προσευχή

Επικειμένης της εορτής των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την μικρή αλλά ιστορική πόλη του Σουφλίου, την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 20η Δεκεμβρίου, και προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου .

Μεταξύ άλλων αναφέρει η εγκύκλιος του κ. Δαμασκηνού, σχετική με τις προνοιακές και κοινωνικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία αναγνώσθηκε στο ποίμνιο: “Η απροσδόκητη πανδημία του κορωνοιού για τον πιστό λαό του Θεού γίνεται ευκαιρία προβληματισμού πάνω στα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας υπό το πρίσμα της απειλής αυτής. Ευκαιρία προβληματισμού για την αβεβαιότητα των δεδομένων της ζωής που τόσο εύκολα ανατρέπονται από την μία μέρα στην άλλη. Ευκαιρία προβληματισμού για την αξιολόγηση των αγαθών που πλουσιοπάροχα μας προσφέρει ο Θεός, και τα οποία συνήθως δεν εκτιμούμε, όταν τα έχουμε, αλλά συνειδητοποιούμε την αξία τους όταν τα στερούμεθα, όπως η υγιεία. Ευκαιρία προβληματισμού για να αναγνωρίσουμε τελικά ότι όλα και όλοι ευρισκόμεθα στα χέρια του Δημιουργού, τον Οποίο Μόνον θα πρέπει να εμπιστευόμεθα’.

“Γι’ αυτό η πανδημία αυτή είναι αφορμή για περισσότερη προσευχή, περισσότερη μετάνοια, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη αγάπη και περισσότερη προσφορά προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. Η καλυτερη άμυνα στην πρόκληση της ανθρώπινης δυστυχίας και η μεγαλη μας δυναμη ειναι η πολλη και κρυμμενη αγ­πη που υπάρχει στις καρδιες μας” σημειώνει ο Μητροπολίτης στην εγκύκλιο του.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης έχει αναλάβει να διακονήση όλους εκείνους που χρειάζονται έμπρακτη συμπαράσταση. Με την στήριξη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου λειτουργούν τα Κέντρα σίτισης στην Ορεστιάδα (100 μερίδες καθημερινά) και στο Διδυμότειχο (80 μερίδες καθημερινά), το Κέντρο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο με Ιατρείο και Φαρμακείο, το Κέντρο διανομής τροφίμων για 200 περίπου άπορες οικογένειες και άλλες 50 πολύτεκνες, το Κέντρο διανομής ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, στο Διδυμότειχο.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο επίσης προσφέρει Υποτροφίες σε σπουδαστές, Σχολικά είδη σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Τακτικά και έκτακτα βοηθήματα Νοσήλεια και αγορά φαρμάκων για απόρους ασθενείς, Καυσόξυλα για θέρμανση απόρων οικογενειών.

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο στηρίζει τις Κοινωνικές και πολιτιστικές δομές, τους Πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς, Προμηθεύει με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, τα Κέντρα ‘Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής.

»Αξίζει να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια εκστρατεία αγάπης. Γι’ αυτό, και φέτος θα επα­να­λα­βου­με τον κα­θι­ε­ρω­με­νο πλε­ον «ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», που φέτος, λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας, θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, μέχρι την 31η Μαίου 2021 και καλούμε όλους να ανοί­ξου­με την καρδιά μας και να συμβάλουμε, το κατά δύναμιν, σε αυτόν τον συναγερμό της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Η λύση δεν βρίσκεται στους λίγους που δίνουν πολλά, αλλά στους πολλούς που όλοι μαζί προσφέρουμε» ανέφερε κλείνοντας η εγκύκλιος.