Μητροπολίτης Αιτωλίας: Να μην πτοηθούμε, να μην φοβηθούμε, να μην λυγίσουμε

“Ποτέ να μην πτοηθούμε, να μην φοβηθούμε, να μην λυγίσουμε, να μην αποθαρρυνθούμε. Οι άνθρωποι χωρίς πίστη, χωρίς εμπιστοσύνη στον Παντοκράτορα Κύριο, χωρίς κοινωνία με τον Χριστό, σε ανάλογες στιγμές και περιπτώσεις, τρέμουν, κλυδωνίζονται και αποθαρρύνονται” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς στην επιστολή συμπαράστασης προς τον λαό της Μητρόπολης λόγω της πανδημίας”.

Ο κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες και ταραγμένες ημέρες οι οποίες αποπνέουν ανησυχία, αγωνία, ταραχή, αβεβαιότητα και θλίψη ακόμα, δηλώνοντας: “Είμαι κοντά σας, κοντά σε όλους τους αδελφούς, ώστε να συζητήσουμε, να συμπνευματιστούμε και να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλον. Έχω την σκέψη και την προσοχή μου πάντοτε κοντά σας”.

Σε άλλο σημείο της εγκυκλίου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας πρότεινε προσοχή απέναντι στην λοιμώδη νόσο της εποχής και προέτρεψε στην τήρηση των οδηγιών της ιατρικής επιστήμης και των όρων της υγιεινής

“Ποτέ, όμως, να μην πτοηθούμε, να μην φοβηθούμε, να μην λυγίσουμε, να μην αποθαρρυνθούμε. Οι άνθρωποι χωρίς πίστι, χωρίς εμπιστοσύνη στον Παντοκράτορα Κύριο, χωρίς κοινωνία με τον Χριστό, σε ανάλογες στιγμές και περιπτώσεις, τρέμουν, κλυδωνίζονται και αποθαρρύνονται. Όσοι πιστεύουμε στην παρουσία, στην αγάπη, στην προστασία του Κυρίου μας, στις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας μας και των Αγίων μας, ας δυναμώσουμε την πίστι μας και ας ειρηνεύσουμε. Δεν θα μας αφήση ο Θεός” τόνισε ο κ. Κοσμάς”.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αμφισβητούμε και να μην αρνηθούμε τον Κύριο, αλλά με ταπείνωση και με αυτομεμψία και όχι με εγωισμό, με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στη ζωή να ομολογήσουμε όλοι μας: «ημάρτομεν, ηνομήσαμεν, ηδικήσαμεν … ενώπιον του Θεού μας».

“Αγαπητοί, ο Θεός ζητάει και από εμάς σήμερα μετάνοια ειλικρινή, συνειδητή, θερμή. Ας αφήσουμε όλοι τον παλαιό εαυτό μας και ας επιστρέψουμε ειλικρινά στην υπακοή του Κυρίου μας. Να γίνουμε άνθρωποι πίστεως θερμής, αγάπης στον Χριστό, υπακοής στο ιερό Ευαγγέλιο. Να γίνουμε χριστιανοί θερμής προσευχής και αληθινής μυστηριακής ζωής. Έχουμε Πατέρα παντοδύναμο, Πατέρα αμετρήτου αγάπης, Πατέρα ευσπλαχνίας και ελέους. Ας επιστρέψουμε στον Λυτρωτή μας, άρχοντες, κλήρος και λαός. Κάθε δοκιμασία θα την απομακρύνη ο Κύριος. Κουράγιο αδελφοί! «Κύριος υπερασπιστής της ζωής μας»!” πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος προέτρεψε όλους να σταθούν όρθιοι, δυνατοί, ειρηνικοί, με την γνησία πνευματική ζωή και την προστασία του Χριστού. Να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα. «Νεφύδριο, εστί και θάττον παρελεύσεται». Να στηρίξουμε και τον πλησίον μας και μάλιστα τα παιδιά μας. Θα έρθει και πάλι η ειρήνη και η χαρά του Κυρίου μας.