Μητρόπολη Πατρών: Πρέπει να μένουμε αμετακίνητοι στην από τον Θεό αποκεκαλυμμένη αλήθεια

“Πρέπει να μένωμε αμετακίνητοι στην από τον Θεό αποκεκαλλυμένη αλήθεια και στην διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων μας. Να ζούμε συνειδητά την ζωή της Εκκλησίας και να μετέχωμε στην Μυστηριακή ζωή” τονίζει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο που εξέδωσε η Μητρόπολη Πατρών “προ τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό ” με την οποία κατατάσσει τους μάρτυρες του ιεχωβά στις …εμπορικές εταιρείες.

Αναλυτικά η εγκύκλιος

Αδελφοί μου αγαπητοί και τέκνα εν Κυρίω,

Κατ΄ αυτόν τον καιρό οι λεγόμενοι Μάρτυρες του Ιεχωβά, εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός, έχουν κατακλύσει ιδιώτες, δημοσίους φορείς, επιχειρήσεις, ακόμη και σχολεία με ηλεκρονικά μηνύματα μέσω των οποίων, ασκούν προσηλυτισμό με σκοπό να επηρεάσουν με τις κακόβουλες και λίαν επικίνδυνες δοξασίες τους, τους ανθρώπους.

Πολλάκις έχομε ασχοληθεί με το θέμα αυτό και έχομε ενημερώσει το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας περί της δεινής αυτής παναιρέσεως, η οποία ξεκίνησε το 1884 από την Αμερική, με εμπνευστή της τον Κάρολο Ρώσσελ.

Πρόκειται για μία πολυεθνική εμπορική μετοχική εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α. και έχει παραρτήματα σε όλο τον κόσμο.

Ουδεμία σχέση έχουν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, με τον Χριστιανισμό. Χρησιμοποιούν τον τίτλο, τον ψευδή και παραπλανητικό “Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά”. Είναι όμως γνωστοί και με το όνομα “χιλιασταί”, ένεκα των δοξασιών τους.

Πρόκειται για ρατσιστική οργάνωση. Διδάσκουν, συν τοις άλλοις, ότι όσοι δεν υπακούουν στην διδασκαλία της εταιρείας, όσοι δηλαδή δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά, κατά τον “Αρμαγεδώνα” που σύντομα, κατ’ αυτούς θα γίνη, θα σφαγούν και θα πλύνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά τα πόδια τους στο αίμα των μη χριστιανών (Σκοπιά 1968, σελ.83).

Τις δοξασίες τους, τις διακινούν μέσα από τα περιοδικά “ΣΚΟΠΙΑ” και “ΞΥΠΝΑ”.

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι έχουν υιοθετήσει όλες τις αναφυείσες κατά καιρούς αιρέσεις, ουσιαστικά έχουν απορρίψει όλη την διδακαλία της ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ενδεικτικά αναφέρομε τα εξής:

Αρνούνται το δόγμα περί της Αγίας Τριάδος και υβριστικά αναφέρουν ότι πρόκειται για την χειρότερη σατανική πλάνη.

Αρνούνται την Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Αρνούνται την Θεότητα του Παναγίου Πνεύματος.

Αρνούνται την φύση της Εκκλησίας, στην θέση της οποίας τοποθετούν την φυλλαδική εμπορική εταιρεία “Σκοπιά”, στην οποία οφείλουν, κατ’ αυτούς, να ενταχθούν “οι δούλοι της βασιλείας”.

Δεν δέχονται την διδασκαλία περί της αθανασίας της ψυχής. Μιλούν για εκμηδένιση των ανθρώπων μετά θάνατον, όπως συμβαίνει με τα ζώα.

Μιλούν απαξιωτικά- υβριστικά για την Υπεραγία Θεοτόκο, την οποία δεν τιμούν ως Αειπάρθενον, αφού κατά την ψευτοδιδασκαλία τους ο Χριστός δεν είναι Θεός.

Αρνούνται την τιμή των Αγίων και απορρίπτουν την μεσιτεία τους προς τον Θεό.

Υβρίζουν τον Τίμιο Σταυρό και φρίττουν στην θέα του, όπως ο διάβολος. Σημειωτέον ότι μέχρι το 1931 η “Σκοπιά” είχε ως έμβλημα τον Σταυρό. Μετά άλλαξαν γνώμη, όπως συμβαίνει κατά καιρούς με τις δοξασίες τους.

Αρνούνται την τιμή στις ιερές εικόνες.

Δεν δέχονται την παράδοση της Εκκλησίας.

Πρέπει ιδιαιτέρως να σημειώσωμε ότι αρνούνται την μετάγγιση αίματος και καταντούν ως εκ τούτου άκρως επικίνδυνοι.

Αρνούνται να υπερασπισθούν την Πατρίδα, αφού δεν δέχονται να κρατήσουν όπλο.

Αδελφοί μου,

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ή Χιλιασταί, όπως είναι γνωστοί προκειμένου να πλησιάσουν τους ανθρώπους και να προσηλυτίσουν, χρησιμοποιούν ποικίλους σατανικούς τρόπους, όπως παρερμηνευόμενα απ’ αυτούς χωρία της Αγίας Γραφής κλπ. Με αυτό τον τρόπο πλησιάζουν άνθρώπους αφελείς τους οποίους παρασύρουν στην πλάνη.

Στις επισκέψεις τους πίσω από μια επίπλαστη “ευγένεια” κρύβουν ύπουλο χαρακτήρα και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να αποφεύγετε την μεταξύ τους συζήτηση και να ενημερώνετε τον Ιερέα της Ενορίας σας ή την Ιερά Μητρόπολη.

Να τους τονίζετε ότι είστε μέλη της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και μελετάτε την Αγία Γραφή, όπως την ερμηνεύει η Ορθόδοξη Εκκλησία και να τους αποκλείετε κάθε άλλη συζήτηση. Να μη δεχώσαστε τα βιβλία και τα φυλλάδια τους.

Εμείς πρέπει να μένωμε αμετακίνητοι στην από τον Θεό αποκεκαλλυμένη αλήθεια και στην διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων μας. Να ζούμε συνειδητά την ζωή της Εκκλησίας και να μετέχωμε στην Μυστηριακή ζωή.

Ο Απόστολος Παύλος μας παραγγέλλει: “και εάν ημείς η άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρ’ ο ευηγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα έστω”(Προς Γαλάτας α΄, 8).

Επίσης αδελφοί μου, να προσευχώμεθα για τους ανθρώπους αυτούς τους οποίους έχει στα νύχια του ο παμπόνηρος διάβολος, ώστε να σωθούν και να μη τους καταπιή η κόλαση. Τόσον αυτούς, όσο τους άλλους αιρετικούς τους καλούμε εν αγάπη σε μετάνοια και σε επιστροφή στην αγία μάνδρα του Κυρίου, δηλαδή, στην Αγία μας Εκκλησία.

Τέλος να ενημερώνετε και τους γνωστούς σας, τους γείτονές σας, τους φίλους σας περί της επικινδύνου αυτής διδασκαλίας και περί των σατανικών κινήσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ώστε όλοι ενωμένοι να αντιμετωπίζωμε αυτή την επίθεση του διαβόλου.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνομε ότι “Δεν υπάρχει σωτηρία μακράν του Ιησού Χριστού και έξω από την Εκκλησία Του”.