«Μια φορά και ένα κορονοϊό» στα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε σήμερα το απόγευμα τα παιδιά και τα στελέχη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Μητρόπολης Φθιώτιδος και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Δυο μαθήτριες της Γ’ Λυκείου από την Αθήνα, η Λιέττα Ιωάννου και η Θάλεια Σιούτου παρουσίασαν το θαυμάσιο βιβλίο τους «Μια φορά και ένα κορονοϊό».

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο και έχει σκοπό να ενημερώσει με ένα γλαφυρό και καταληπτό τρόπο για την επικινδυνότητα για την ανθρώπινη υγεία της πανδημίας του covid- 19 που ταλαιπωρεί την οικουμένη ολόκληρη και έχει φέρει την ανθρωπότητα σε πρωτόγνωρες συνθήκες ζωής. Συνάμα, αυτό το βιβλίο, στέλνει και ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν θα είναι μόνιμη κατάσταση, αλλά θα παρέλθει και σύντομα, αν όλοι υπακούμε και τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Το κείμενο έγραψε η Λέττα Ιωάννου και αποτελεί ένα αποτύπωμα προσωπικού βιώματός της και ένα αφιέρωμα μνήμης στον αείμνηστο Ιδρυτή και Πρόεδρο της Βιοϊατρικής Ευάγγελο Σπανό, του οποίου τυγχάνει εγγονή και ο οποίος υπήρξε ένα από τα πρώτα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι δυο μαθήτριες αποδέχθηκαν την πρόσκληση του κ. Συμεών και το απόγευμα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου, ήλθαν στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος στη Λαμία και σε ατμόσφαιρα γιορτής, παρουσίασαν το βιβλίο στα παιδιά και στα στελέχη του Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π δόθηκε δωρεάν το βιβλίο και έτσι το μήνυμα της υπευθυνότητας αλλά και της ελπίδας θα διαδοθεί από τα παιδιά παντού.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε την οικογένεια Σπανού για τις πολλές της προσφορές στις ανάγκες του νεοσύστατου Ωδείου της Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».