Μέλη του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την μεσημβρίαν της Παρασκευής, 14ης / 27ης Μαΐου 2022, ομάς εξ ογδοήκοντα μελών του Πολεμικού Ναυτικού, τη συνοδεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, και του Επιτίμου Προξένου της Ελλάδος εις Χάιφαν κ. Κωνσταντίνου Ζηνοβίου, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Την ομάδα ταύτην εδέχθη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Ο Μακαριώτατος επί τη επισκέψει ταύτη ωμίλησε περί του ότι επεσκέφθησαν το αγιώτερον τμήμα της γης, επειδή η γη αύτη εδέχθη το αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και εδέχθη Αυτόν εις τα σπλάγχνα αυτής εις τον Πανάγιον Τάφον, όστις απεδείχθη κενός και καινός, του Χριστού Αναστάντος εκ νεκρών.

Η Ιερουσαλήμ είναι η πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου, λόγω των δύο γεγονότων τούτων, ήτοι του Σταυρού και της Αναστάσεως του Χριστού.

Ο Μακαριώτατος ηυχήθη εις τα μέλη της Ναυτικής ταύτης Αποστολής να έχουν την ενέργειαν του Δεσπότου Χριστού και την Χάριν του Αγίου Τάφου, διά να υπερασπισθούν με νέας δυνάμεις την πατρίδα μας.

Επί τη επισκέψει ταύτη ούτοι επέδωσαν εις τον Μακαριώτατον τον θυρεόν του Ναυτικού, ο δε ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις αυτούς Ιεροσολυμιτικάς ευλογίας και την ευλογίαν Αυτού να επισκεφθούν τον Άγιον Τάφον και να παραμείνουν εις τράπεζαν, παρατεθείσαν αυτοίς παρά του Πατριαρχείου.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων