Με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως συναντήθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού  των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Youssef Al Hunaity.

Η επίσκεψη του Υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών διμερών διαβουλεύσεων για θέματα άμυνας και ασφάλειας με κράτη της περιοχής και αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του ΠτΔ στο Αμμάν τον περασμένο Αύγουστο.

Κατά τη συνάντηση με τον Αρχηγό των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Youssef Al Hunaity, έγινε ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Ιορδανίας και συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης και εμβάθυνσής της, με την διεξαγωγή εκπαιδεύσεων και κοινών ασκήσεων των ειδικών δυνάμεων και της αεροπορίας σε Ιορδανία και Κύπρο.

Ο κ. Γιωργάλλας έγινε επίσης δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Bisher AlKhasawneh, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων και συνεργασιών των δύο χωρών. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. AlKhasawneh για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια της Ιορδανίας με την αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, για κατάσβεση των τελευταίων πυρκαγιών στην Κύπρο.

Οι κ.κ. Γιωργάλλας και AlKhasawneh συμφώνησαν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη καλών σχέσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας.

Ο Υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του ποιμαντικού έργου της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ιορδανία.

“Εξέφρασα στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορο, τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για την εξαιρετικά δημιουργική δράση του και το έργο που επιτελεί, όχι μόνο για την ακμάζουσα ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα της Ιορδανίας, αλλά και γενικότερα για τον ορθόδοξο χριστιανισμό”, ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του.

 

Ο κΓιωργάλλας επισκέφθηκε επίσης το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων King Abdullah II  (King Abdullah II Special Operations Training Centre – KASOTC) όπου έτυχε ενημέρωσης και ξενάγησης στις εκπαιδευτικές του εγκαταστάσεις. Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα συνεργασιας του κέντρου με την Εθνική Φρουρά για παροχή εκπαιδεύσεων σε προσωπικό της.

Διαβάστε την ανάρτηση του υπουργού στα ΜΚΔ:

Πηγή: mod.gov.cy